Livet är en fest fast just nu kaos...

vill knappt vara med längre. Hade en diskussion med pappa igår som ledde till en sömnlös natt. Köpa lägenhet, hyra andra hand, bo på vandrar hem, bo hos kompisar det är så det ser ut just nu....
Lägenhet i Göteborg sökes!

Försöker packa ner livet i kartonger/backar/påsar.... är det värt allt det här?

Förhoppningsvis är det väl det, bara man kommer dit!

förvirrat kramkalas


Galen helg

som spenderades i blivande hemstaden. Klockan 14.30 började färden från Linköping med grabbarna grus. Tjat hela vägen till Jönköping där två killar till plockades upp och sen var det inte tyst mer än 5 sek. Det dracks lite alkoholdrycker i bilen upp där killarna låg i lä. Hann med 2 vanliga cider och 1 halvliters medan grabbarna tog var sin 33a öl... say no moore!

Väl framme i göteborg dukades långbord och middag intogs. Värden för helgen hade lagat en sjukt god gryta som serverades med pasta. Det var riktigt gott. Till maten blev det som vanligt mycket alkohol och musik. Ljudvolymen hög och stämningen på topp. Vad som från början planerades som en halvlugn hemmakväll blev en sjukt rolig utekväll. Hann med att åka hiss på utsidan av göteborgs högsta hus, dricka mojitos (som för övrigt va de godaste någonsin) samt dansa salsa. Det var med andra ord en helt outstanding kväll med mycket skratt och stimm!

På lördagen var det en tapper skara som skulle erövra stadens gator och torg. Först en frukost på ett mycket märkligt ställe sen blev det uppdelat killar o tjejer då det inte var samma affärer som skulle intas. Efter några timmars shopping och rusktigt ont i fötterna blev det ett stopp på SAS radison för lite drinkar. Den daquriesen blir svår att slå! Blev lite mer shopping efter pausen men det blev inte mer än ett par strumpbyxor och partyfeets.... Ingen storshopping där med andra ord!
Hem på eftermiddagen sliten och trött men framförallt hungrig! Blev bakismat och sen en powernap innan det var dags för party igen.
Lördagskvällen blev lite mer folk jämfört med fredagen och den höll absolut samma klass. Iväg kring midnatt för att inta ett avenyställe. Väl inne var det vip-avdelningen så klart och massor med sprit. Det var mer daquries, rosévin och en del skumpa. Kan säga att det blev mer än vad man behövde där.... Men sjukligt roligt hade nog alla såg det ut som.
Dansade flera timmar innan det var dags att åka hem för där stod andra halvan av gänget och kom inte in i lägenheten. Det låg tre personer och sov där uppe som inte hörde varken ringklockan eller någons mobiltelefon... Nästan 2 timmar stod de stackarna där och frös. Tillslut vaknade någon och släpte in de små liven, behöver väl inte säga  hur aggressiv stämningen var sedan när alla kom hem. Lite trist med en sådan avslutning på en galet rolig helg.

Söndagen var det lägenhetstitt som stod först på schemat. Lägenheten var jätte bra men hyran kommer bli ganska dyr, över 6000 och det känns som man vill göra annat än bo i Göteborg!!!
Får leta vidare efter något billigare...
Frukost inhandlades på hemvägen och intogs av hungriga bakfyllon. Sedan väntade en 4,5 timme lång bussresa innan man var hemma igen. Var sååå sjukt trött på kvällen men ville ändå träffas.
(förlåt att inte ögonen inte orkar hållas öppna)

Måndagen idag var en enda låååååååång plåga. Somnade nästan framför datorn på jobbet, hur bra ser det du?
Nu väntar Linköping i tre dagar. Har börjat packa ner lite saker, typ halva köket men inte kommit längre. Hoppas hinna med lite mer på kvällarna nu och sen ta det sista fredag och lördag. Önskar av heeeela hjärtat att lägenheten blir uthyrd alla fall från mitten av nov så dubbla hyror inte blir så länge. Har ingen anning om hur detta ska lösa sig.....

Packa till linköping och sen sängen, ska bli underbart!

Nu sticker vi.....

Ska tydligen vara mammaledig...

Missförstån som leder till rykten å helt plötsligt ska man vara mammaledig.....  Att man bara orkar!
Livet skulle nog bli lite lättare om man brydde sig lite mer om sig själv istället för vad alla andra gör.
Vill bara göra klart att någon mammaledighet stundar inte än och planeras inte heller så  nu kan den diskussionen läggas till handlingarna!

Borde packa, borde lägga ut annons om bilen, borde plugga, borde städa, borde inte bli ledsen för småsaker, borde uppskatta framgången, borde gå och duscha, borde gå i säng tidigt, borde säga som det är, borde tvätta, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde, borde..

Just nu består livet av borden, men vad blir gjort?

Orka lite till så omvandlas borden till gjort.....

mys o gos önskas av mamma


Borde packa....

men det är så svårt att ta sig ur soffan och börja packa ner sitt liv. Har ju så mycket saker och vad ska packas ner och vad ska packas till Göteborg?
Än så länge finns ju ingen lägenhet att flytta till vilket gör det hela mer komplicerat.... En kartong som kommer stå några månader, en väska som ska med till göteborg och möbler som ska stå hos faster eller?

Är helt sjukt tråkigt att packa när man inte har en aning om när man kommer pack upp igen och vart det kommer bli. Ska alla fall titta på en lägenhet på lördag hos en tjej som ska hyra ut sin i ett år. Fick bra kontakt per telefon men det var ju fler som visat intresse..... Får väl se vad det leder till!

Helgen har varit super lugn, veckan kommer bli desto livligare. Faster Gotland kommer imorgon kväll med lillkusinen och hennes nya kille. Ska bli mysig att gosa med jojsan lite, det va länge sen. Blir väl middag under veckan. Sen på onsdag kommer det två tjejer från Borås som ska hålla i danspass på friskis vilket kommer bli sjukt kul. blir nog sista träningspasset i V-by innan flytten.
Till helgen blir det Göteborg för nöjes skull, massa roligt och crayzzy folk. Komkmer bli så jävla roligt!

Nu blir det bara en slapp och mysig söndagskväll.

Puss och glass

Vin

Just nu smakas ett vin som gav i present på en underbar tillställning i somras. Grythyttans "Jakt" från 2005. Ett rött vin med mycket bär i, både blåbär, lingon och enbär.  Smakar tydligt bär, framförallt lingonet tycker jag slår igenom ganska mycket. Det är mycket smak på detta vin vilket passar utmärkt. Vin ska smaka mycket annars kan det va!
Till det här vinet rekommenderas i kombination med smakrika rätter av vilt, nöt och lamm.
Det går utmärkt som sällskapsvin och passar helt okej med Marabou mintkrokant vilket är en stor favvo, rödvin o mintkrokant!!! Sjukt gott....

Vill man läsa mer om Grythyttans viner kan man gå inte på www.grythyttanvin.se

Drick och njut

kram puss

Livet en vanlig torsdag

Idag är livet pest... Orkar inte leta lägenhet, det är helt hopplöst. Kanske inte är meningen att man ska flytta till göteborg. Kanske ska bo kvar i Astrid Lindgrens stad hela livet och jobba i skitna Virserum....
Nej, vet att det inte är så men idag är en sån dag då allt bara känns hopplöst och tråkigt.

Saknar dig nu på natten, hur blir det då 30 mil bort.....?

Skönt att det snart är helg alla fall, har jobbat alldeles för många timmar denna vecka. För många för att våga redovisa dessa här men normal brukar man nog jobba dessa timmar på två veckor.....
Till helgen kommer alla fall systeryster och mamms med lillebror. Blir myshelg med mycket släktfika och annat roligt. Måste börja packa lite inför flytten också men det känns fortfarande avlägset....
Måste nog ha en liten hejdå fest också men när den ska ske har jag inte en anning om. Finns inga helger kvar innan jag flyttar så det kanske får bli en torsdags fika/mys bara.

Imorgon är det som sagt fredag och planer på att sluta tidigt från jobbet finns. Risken är dock STOR att det verkligen inte blir så... Men måste verkligen städa om familjen kommer på granskning, byta och tvätta sängkläder, diska och annat tråkigt. Sen är dock fredagen bara slapp. Ska öppna bröllopsvinet som erhölls i somras och bara njuta av att dricka glas efter glas i ensamheten. Bara tv´n som sällskap. Ser redan fram emot det sååååå grymt mycket!
Sova länge på lördagen står högt i kurs men så lär väl inte bli fallet.

Nu vankas sängen alldeles för sent igen....

Puss på en pissdag

Bröst & Lägenhet eller bara BRÖST!!!

Här gäller det att prioritera. Leta ny bostad i Göteborg eller knölar i brösten? Har bara tid för en sak känns det som just nu. Är på jobbet 7 varje dag, åker därifrån runt 17 och är då hemma ca 18, nåt att äta för att sedan sätta sig och jobba igen. Idag blir det max till kl. 20, dvs typ snart då Sverige möter Nord Irland i fotboll.
Tid är något som inte finns just nu. Men får väl skylla sig själv, är alldeles för snäll och säger inte ifrån på jobbet utan ska vara så jävla duktig o fiixa allt. Har börjat sova lite sämre om nätterna men det ska nog snart bli bättre. Lämnar ju snart kaoset och flyttar till Göteborg!!!

Till det som  bör prioriteras denna rosa månad, BRÖSTEN!!!!

Om någon missat detta så är oktober månad bröstcancer-månaden. Har precis plöjt igenom Amelias nummer kring detta ämne och känner nu paniken igen att gå och kolla brösten.

För två år sedan vid den här tiden fanns paniken efter att ha hittat en knöl i vänster bröst. Hela världen snurrade helt plötsligt kring ett bröst och tanken på att det kunde vara cancer! Inte kunde väl en 24-årig tjej ha cancer? Men så gick tankarna alla fall. Kontakten med mamografi-avdelningen gick i mol, fick inte komma på mamografi pga den låga åldern. Man kan alltså inte ha cancer om man är 24 år eller?
Efter det samtalet var övertygelsen stor att det verkligen var cancer. Vem skulle man berätta för? Oroa nära och kära helt i onödan, eller skulle man förbereda dom på hur det verkligen låg till?  Den man verkligen ville berätta för var 3000 mil bort och skriva mail om nåt sånt gör man inte. Saknaden då var enorm....
Fick rekommendationer att gå via gynekologen för att få en remiss till mamografin. Det betydde ju att OM gynekologen skriver remiss vid besöket så vet man med säkerhet att det verkligen är en knöl och cancer. Benen kunde nog inte darrat mer när man klev in hos Doris gynekolog.
Beskedet var dock lugnande, det fanns ingen knöl, ingen remiss skrevs, den här 24-åring hade inte cancer. Efteråt gick det lätt att berätta men alla kommentarer var "det är klart du inte hade cancer". Hur kan det vara så klart? Det är hur många kvinnor som helst som drabbas av cancer varje dag och många av dem då i brösten. Tycker inte det ska tas förgivet att någon i ens omgivning inte kan drabbas av cancer. Det är nästan snarare en regel än ett undantag att någon i ens närhet drabbas. 

Så tjejer, kärringar, kvinnor, mammor, brudar, tanter, flickor, mormor och farmor, känn igenom brösten ordentligt alla fall den här månaden. Ta det nästa gång i duschen medan balsamet sitter i håret efter att benen är rakade. Finns många guider att ladda ner från nätet.

Lär känna dina bröst!

Kläm o Känn


Onsdag sega Onsdag....

mitt i veckan och lika långt från helg som till helg. Denna helg är ju nåt speciellt, alla gamla 9:e klassare från Västerviks kommun ska ha fest i helgen vilket betyder att många bekanta ansikten kommer mötas. Det ska bli såååååå sjukt roligt!
Förfest med klassen först sen är det middag och fest natten lång med övriga.
Efter denna vecka känns det som man vill in i dimman och aldrig kliva ut. Det har verkligen varit en mardrömsvecka som ännu inte är slut. 
Tror nån influensa på gång, ont i halsen och fryser, svettas om vartannat. Inte nog med det så är jobbet kaos minst sagt. Alla är helt förstörda coh gör inte mer än nödvändigt... Ingen hög arbetsmoral här inte.
Känns minst sagt vemodigt att lämna allt och bara dra. Känns som att överge ett sjunkande skepp utan att försöka rädda någon, är det sånna man kallar hjärtlösa?

Inatt eller imorgon kan det vara en ny människa som gör entré i denna värld. All lyckönskan och välgång till alla tre!

Wednesday, bloody Wednesday

kram puss

En helt vanlig Måndag

man skulle kunna säga att Måndag är den absolut tråkigaste dagen på hela veckan. Först har man haft söndagsångest inför den här jävla måndagen, man har somnat sent för att man hade sovmorgon så när klockan ringer tror man att det är ett skämt. Varför jobbar man inte typ 80% och är ledig alla måndagar?

Helgen var alla fall skön och lugn vilket gjorde att den kändes längre. Hann ändå inte alls det som var planerat. skulle strukturerat upp hela göteborgsflytten, läst igenom allt material till nästa grupparbete, läst igenom allt material till projektet på jobbet och tränat. Det enda som blev gjort var projektjobbet och lite plugg men inte så mycket det var tänkt.

Börja packa och städa börjar snart bli aktuellt. Har fortfarande ingenstans att bo men det ordnar sig väl, det brukar ju göra det.
Ikväll blir det lugnt, får se om det hinns med Shrek 3 och lite mys eller om det bara blir mys.

Shrek+Fiona= sant, det finns alltså en för alla!

kramis

Bitterfitta helg....

Det är ett ständigt återkommande ämne det andra könet. Fattar inte att det kan vara så svårt att förstå sig på. En första grej som irriterar fortfarande är X. Varför då?
Fattar inte själv varför irritationen ständigt kommer på en när hans namn kommer upp eller när nåt framkommer som påminner om han. Blir så jävla förbannad att det är så.

Det senast nu är hur man genom ansiktsboken får reda på massor man egentligen inte vill ha reda på. Men man får väl också skylla sig själv att man går in o läser. Man får reda på hur många en person exempelvis dejtat under ett visst år. Det känns som att det man hade bara var en lek, att det verkligen inte va på allvar. 
Det är en viss sak som irritera mest. Träffades under en resa, då hände inget, personerna träffas bara några månader senare när båda är singlar o då börjar det dejtas vilt.
Är det bara ensjälv som då får för sig att nåt måste funnits första gången man träffas eller får man bara för sig att träffas igen när man är singel för att se om det finns nåt?
Det är en sån skitsak men ändå inte... Kan man som kvinna få be om lite manligare hjärna tack så att man förstår sånt här? 
Sen vet man ju inte om just det här påverkade relationens utgång eller om det ändå skulle sluta som det gjorde. Fanns ju mer efter avslut av denna relation som man kan reflektera så här i efterhand över. Hade en kursare som valde att inleda en relation med just det här Xét. Detta har gjort ont mer än en gång, inte bara för att de valde att ha sex med varandra flertalet gånger utan även att det har ljugits rakt upp i ansiktet om det. Gråtande berättande om känslor som fanns kvar och raka frågor varför och hur många gånger så kom inga ärliga svar....
Vet att det är ältande på gång just nu men ibland måste man för att få insikt i varför man ska skita i det och bara radera helt. Kanske få lite lärdom av att det som verkar perfekt och ment to be kan vara så fel och göra så ont....

Nästa grej är här och nu. Tycker inte att respekt och vänskap ska vara så svårt att anamma men tydligen för vissa.  Man ger och ger med en blåögd trohet om att få tillbaka med samma mynt vilket bara är en fantasi. Sen att det finns massor lik i garderoben behöver man ju inte redovisa men ärlighet, är det för mycket begärt?
När det inte finns några förpliktelser har man ju rätt att göra som man vill fast till vilket pris?
När man bara bli irriterad på alla hemligheter och smussel kanske det är dags att kapa alla band. 
Varför händer det här alltid?
Det kanske är som med vissa könssjukdommar, att man kan vara bärare men inte ha det själv. Kanske smittar alla män runtikring med denna jävla åkomma utan att själv ha det. Börjar ju undra om det överhuvudtaget finns bra män eller om det bara är skiten kvar.....

Som sagt, en riktig bitterfitta helg!


 

Tisdagen som förändrade allt...

... så kom beskedet från intervjun i fredags från försäkringsmedicinskt centrum!
Klart att dom ville anställa världens bästa sjukgymnast, det blev med andra ord ett erbjudande till tjänst. Fick igenom löneanspråket o tillträdesdatum så var det klart.
Kommer från och med 5 nov att arbeta på försäkringsmedicinskt centrum göteborg och vara anställd av Manpower hälsa!
Känns helt sjukt konstigt. Ena stunde överlycklig och som världens lyckligaste men andra stunden skräckslagen och förvirrad. Lämnar ett jobb där allt är kaos, en lägenhet som känns som hemma och familjen man haft nära som trygghet. Kommer till en stad som är jätte stor, nytt jobb där bedömningar avgör någons framtid och där man får börja om igen med bostad, trygghet och socialt liv.
Men tänk vilka förutsättningar om man jämför med här, det finns massor att göra, förhoppningsvis mycket trevliga människor att lära känna och ett jobb där man satsar på sin anställda.
Det här kommer nog gå bra, om inte annat så finns ju andra jobb och städer att flytta till.

Livet kommer sakta tillbaka fast utan dig vilket var vad som efterfrågades..... Är det gud som hör bön eller?

Kramar i massor

Lördagen med Kräftskiva!!!

så vaknade hela tjejligan runt halv åtta. Segade upp för att köa till morgontoa. När det var klart intogs frukostbordet. Det va en frukost som hette duga, hotellfrukost kan slänga sig i väggen. Det fanns allt och sällskapet var riktigt mysigt. Det är inte ofta man får sitta kring frukostbordet tillsammans med nära kära vänner. Men det blev ingen långvarig frukost då bodaborg anhängare ankom med tåg till nykan 7 minuter över 9 så packa in i bilarna och drog iväg. Tur att det finns varningsblinkers som är manuella så man kan kolla läget mellan bilarna. Undrar om det egentligen inte är det man ska använda dom till.....

Framme vid Boda borg anlände alla glada och förväntansfulla. Team formulerades och det var ju på förhand klart vilka som skulle ta hem det här ganska lätt. Som lagledare för ett super gäng gällde det att ta det lite lugnt så att inte de övriga skulle känna sig underlägsna.... Boda borg är så sjukt roligt. Det är som fångarna på fortet fast så mycket roligare. Varje bana består av 3-5 rum med olika uppgifter i som man måste klara för att ta sig till nästa rum. I sista rummet på varje bana finns en stämpel som man får tillgång till vid väl utförd bana. Vissa banor är sååååå kluriga o svåra att man undrar om man verkligen inte är född i farstun.
Laget som från början såg ut som segrare fick se sig omspurtade sista timman efter lunch. Vinnande laget fick ihop 19 poäng men man kan va nöjd med en andra plats på 15 poäng om man vet att vinnarlaget fuskade.... ;o)
Klarade alla fall en svart bana vilket är svåraste banorna...

Från boda borg gick sedan färden ut mot Söra för kräftskiva. Totalt sammanstrålade 22 människor med kriteriet ROLIG för att äta kräftor, sjunga sånger, spexa, dansa och ha allmänt trevligt.
Det kändes redan under minglet att den här kvällen skulle bli nåt utöver det vanliga. Alla verkligen bjöd på sig själva och det va inte tal om någon tryckt stämning eller segdragen middag innan alla släpte loss. Det var 100% från början som sedan ökades på allt efter som klockan gick. Det var sånger i grupp, solo och kanon vilket alla gick strålande. Högst betyg, dvs skratt, fick grabbarna som var polis o falsettsångare. Tur att det finns på video så man kan plocka fram det under tråkiga höstdagar och skratta åt.... Ni var bäst grabbar!!!

Redan vid 21 hade middagen avslutats och dansgolvet gjort entré. Vissa festdeltagare hade redan vid det här laget bekantat sig väl med varandra och valt att inviga bastun. Andra tog det lite mer easy och små pussades lite när de trodde att ingen såg. Mysssss
Kvällen gick så himlans fort men var så rolig att man hade träningsvärk i käken dagen efter pga allt skratt. Det gick nog inte en minut mellan asgarven under hela dygnet.

När klockan var runt 01.30 kom junioren i sällskapet med den briljanta idén att bad i vattnet skulle ske. Det var några tappra festdeltagare som slängde av sig kläderna (inkl hon) och kastade sig i det iskalla vattnet. Även att de manliga könsorganen endast krympte med 8% kan det lovas att om de organen suttit på tjejerna i sällskapet hade nog 80% varit en korrektare siffra. Det va såååååååå sjukt kallt men det fattade man ju inte då, alkoholhalten var sjukt hög. Bara ett under att ingen drunkna. Snabbt in i bastun för att värma upp sig innan sängen hägrade.
Det var onödigt många sängar i det stora huset, de som som själva i sängarna var lätträknade. Vissa med mer aktiviteter än andra, då räknas även att vända runt en snarkare på sidan som aktivitet. Att juniorer kan snarka som en 50-årig karl förvånade mer än en.... Men allt är förlåtet när man är så söt. (dock förbjuden frukt)

Söndagen sedan var först en resumé över vad som egentligen hände under gårdagen vilket ledde till sjukt många skratt även här. Många avsked med förhoppningar om att ses igen. Denna tillställning blev så populär att värdinnorna lovade att detta skulle bli en tradition. Dock lite tidigare på hösten, dvs i slutet av aug för att ev kunna bada utan 8% krympning av organ.

Seg bilresa hem för att påbörja söndagsångesten inför jobbmåndag.

Älskade vänner, tack för att ni finns!

puss o kram

Fredag

Började med morgon mys sen iväg till jobbet för kopiera inför helgens festligheter. Tog med mig en arbetsterapeut till systemet vilket visade sig vara en rejäl ekonomisk vinst. Fick heeeela helgens ranson betald, så borde det vara varje gång!
Bilade sedan till Göteborg för intervju till ev.nytt jobb. Det va inte mycket till intervju, mer som information kring arbetet, organisationen och sjukgymnastens roll. Inte en enda fråga! Mycket märkligt...
Var ändå där 1,5 timma innan färden mot Jönköping startade för att plocka upp ett kärt återseende.
Väl framme blev det många kramar innan fortsatt färd mot Nykan och helgens festligheter!
Kaffe o mackor som matsäck och massoooooooor prat om livet, killar, jobb, karriär och livet efter studenttiden.
Hann med ett stopp i Linköping för att hejja på grabbarna från förr, galna som vanligt.
Kom fram till nykan och familjen B strax efter åtta och blev bjudna på husmans kost som hette duga. Biffar, sås och potatis, sååååå himla gott. Sudden och Foppa underhöll sedan hela kvällen. Sötare far o son får man leta efter!
Sedan var det idol upplösning för att sedan okupera hela matsalen med madrasser och sängar för att ha ett gammalt hederligt "tjej-pyjamasparty". Det var så mysigt att ligga fem tjejer i samma rum och bara prata fritt i mörkret.

Mys får sammanfatta fredagen. Alla tjejerna slocknade ganska snabbt efter att det blev mörkt för att ladda till the big day lördag.

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått

Kläm och puss

RSS 2.0