Engelsmän och midsommarfirande

ojojoj vilken dag!
Började morgonen med att vakna upp med min älskade stöttande vän efter att ha suttit uppe halva natten och diskuterat ämnet killar och livet.
Iväg och handla lite till lunchen som skulle gå av stapeln 13.00 ute på grantorpsvägen.
Outfit för dagen var så klart klänning. Vädret bjöd inte på sol utan regnet hängde i luften och bara väntade på att få falla ner på alla midsommarfirare.

Kl 14 hade alla kommit på plats ute på grantorpet. Det var så otroligt många bekanta ansikten så glädjen var total. Gick med ett leende på läpparna heeeeela dagen.
London bruden hade ju med sig ett helt kompani londongrabbar. Efter några cider va det inga problem med engelskan men innan man kom dit var det lite skolengelska.... haha
Lunchbuffén som dukades upp var den största någonsin. Det fanns verkligen allt, sallad av fyra olika slag, 8 olika pajer, sillvarianter av alla de slag, färskpotatis, prinskorv, köttbullar, bröd av olika hårdhet och slag, röror, såser, ostar och kex... kunde nog fylla ett par rader till men tror budskapet har gått fram. När tallrikarna fyllts och glasen tömts till kanten kom sånghäften fram.
Gamla klassiker från gymnasietiden vilket märktes då alla verkligen sjöng för fulla muggar. T.o.m engelsmännen tog i för fulla muggar även att inte uttalet var korrekt....

Lunchen gick himla snabbt för snart var kl 16 och då var det traditionellt midsommarfirande med stång och dragspel i Gläntan. Samlad trupp tågade dit och sjöng morsgrisar och små grodorna. Favoriten hos engelsmännen blev prästens lilla kråka.... Efter mycket korttagning på folkdräkter och röda bollar tågade vi tillbaka för att ännu en gång äta. Efterrättsbordet hade dukats fram och det var nästan lika stort som lunchbuffén. Det fanns rabarberpaj, jordgubbspaj, kladdkaka, chokladkaka, jordgubbstårta, glass osv.... Man måste smaka av allt var budskapet!
Taxibilar kom på rad för att plocka upp de 20 personerna som haft lunch på grantorpet och transporterade ligan in till hamnen där buss väntade för att åka 3,5 mil rakt in i skogen till nästa fest!
Hallingeberg blev sista anhalt och där började regnet falla. Det regnade mer eller mindre konstant heeeeela kvällen. Men vad gjorde det när det bjöds på liveband och ännu fler bekanta ansikten som hållt sig borta allt för länge.
Mycket dans och många långa diskussioner fördrevs tiden med på stora festen.
Bussen hem på natten var inte lika rolig som resan ut. Många hade druckit för mycket och valde därför att returnera lite i div påsar de hittade. En del med hål i andra för små..... Resan hem tog dubbelt så lång tid som resan ut!

Somnade trött hemma hos min älskade stöttande vän efter en annorlunda men ändå sjukt trevlig midsommar fest.

Dagen idag kommer fördrivas med lite picknick och senare ikväll fest med hela londonligan och förhoppningsvis tjejgänget.

Ännu en helg där dubbelfester slagit igenom, måndagmorgon kommer kännas ännu tyngre än tidigare...

Dagens avslutning hämtas från one of the londonhunks

"Swedish gils liks it in the as"

Kram Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0