Bröst & Lägenhet eller bara BRÖST!!!

Här gäller det att prioritera. Leta ny bostad i Göteborg eller knölar i brösten? Har bara tid för en sak känns det som just nu. Är på jobbet 7 varje dag, åker därifrån runt 17 och är då hemma ca 18, nåt att äta för att sedan sätta sig och jobba igen. Idag blir det max till kl. 20, dvs typ snart då Sverige möter Nord Irland i fotboll.
Tid är något som inte finns just nu. Men får väl skylla sig själv, är alldeles för snäll och säger inte ifrån på jobbet utan ska vara så jävla duktig o fiixa allt. Har börjat sova lite sämre om nätterna men det ska nog snart bli bättre. Lämnar ju snart kaoset och flyttar till Göteborg!!!

Till det som  bör prioriteras denna rosa månad, BRÖSTEN!!!!

Om någon missat detta så är oktober månad bröstcancer-månaden. Har precis plöjt igenom Amelias nummer kring detta ämne och känner nu paniken igen att gå och kolla brösten.

För två år sedan vid den här tiden fanns paniken efter att ha hittat en knöl i vänster bröst. Hela världen snurrade helt plötsligt kring ett bröst och tanken på att det kunde vara cancer! Inte kunde väl en 24-årig tjej ha cancer? Men så gick tankarna alla fall. Kontakten med mamografi-avdelningen gick i mol, fick inte komma på mamografi pga den låga åldern. Man kan alltså inte ha cancer om man är 24 år eller?
Efter det samtalet var övertygelsen stor att det verkligen var cancer. Vem skulle man berätta för? Oroa nära och kära helt i onödan, eller skulle man förbereda dom på hur det verkligen låg till?  Den man verkligen ville berätta för var 3000 mil bort och skriva mail om nåt sånt gör man inte. Saknaden då var enorm....
Fick rekommendationer att gå via gynekologen för att få en remiss till mamografin. Det betydde ju att OM gynekologen skriver remiss vid besöket så vet man med säkerhet att det verkligen är en knöl och cancer. Benen kunde nog inte darrat mer när man klev in hos Doris gynekolog.
Beskedet var dock lugnande, det fanns ingen knöl, ingen remiss skrevs, den här 24-åring hade inte cancer. Efteråt gick det lätt att berätta men alla kommentarer var "det är klart du inte hade cancer". Hur kan det vara så klart? Det är hur många kvinnor som helst som drabbas av cancer varje dag och många av dem då i brösten. Tycker inte det ska tas förgivet att någon i ens omgivning inte kan drabbas av cancer. Det är nästan snarare en regel än ett undantag att någon i ens närhet drabbas. 

Så tjejer, kärringar, kvinnor, mammor, brudar, tanter, flickor, mormor och farmor, känn igenom brösten ordentligt alla fall den här månaden. Ta det nästa gång i duschen medan balsamet sitter i håret efter att benen är rakade. Finns många guider att ladda ner från nätet.

Lär känna dina bröst!

Kläm o Känn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0