En småbarnsmammas värld fortsätter

Ny dag nya utmaningar!
Började med att komma i säng skit sent igårkväll på grund av lite småprat med singelpappan så morgonen blev tung. Som tur var vaknade barnen också sent och valde att den första timmen att titta på barnprogram!
TACK GUD FÖR MORGONPROGRAM!!!

Det hade pratats om simhallen idag men strålande sol på himlen gjorde att dagen omplanerades till ute aktivitet i skogen med korvgrillning. Trodde inte det fanns en mamma mulle djup där inne men visst va det så!
Fixade eld, grillpinnar och ALLT verkligen nerpackat i ryggsäcken! 

Eftermiddagen var det målande med vattenfärger med hjälp av potatisstämplar. Barnen var överlyckliga och stämplade potatistryck av bara farten. Efter detta var det lite slapping i soffan med film men innan man kom så långt var det tårar, protester och ramaskri. 
Försökte lära de båda om förhandlingsmetoder men det blev tillslut lottning som 6-åringen förlorade vilket ledde till katastrofen ovan!

Har även förstått att som 8-åring lyssnar man och hör när någon pratar men tydligen inte i 6-års åldern. Han hör verkligen bara det han vill höra. Tror dock de flesta 6-åringar är så men det är inte lätt när man verkligen vill att han ska göra något. Ska man hota, ställa ultimatum eller höja rösten? 
Är ingen förespråkare av varken förhöjt tonläge eller hot men ibland har man ju användt allt det andra!

Systra skrev en kommentar i föregående inlägget om att det var lättare att ta hand om andras barn, undra då hur bloggerskans egna kommer va!!!???!!!


Nu ska det tittas på "Körslaget" och sen natta lillkillen!
Börjat ladda redan nu...


Döv & Skogspromenad

Kommentarer
Postat av: Monica

Okej, det var samtal med singelpappan.....
Ja när semestrande mamman frågade hur hon hade det. Så var allt bara bra. Lite sent för jag läste så länge... Vaddå läste!!!

Ja,du Petra tiden när barnen ser på tv på morgonen är guld värda. Är det inte morgonpromenad så är det sovmorgon , eller???

2008-04-07 @ 17:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0