Hej då Kajsa, Hej då Hanna!

Idag kom två tunga nyhter från sportvärlden, både Kajsa Bergqvist och Hanna Marklund tackar för sig och drar sig tillbaka.
Kajsa som varit en gigant inom svensk friidrott och Hanna har dominerat både i förra klubblaget Umeå IK som i Svenska landslaget.
Tråkigt när så stora stjärnor lämnar arenan men livet består inte bara av träningar, matcher, galor och VM. Någonstans hos alla finns nog längtan efter "vanligt svenssonliv".  Stora stjärnor är nästan att underrapportera, båda dessa damer var GIGANTER inom sina respektive sporter som många har haft som förebilder under den egna idrottskarriären.

På jobbet satte undertecknad pengar på att det var graviditet som gjorde att Kajsa valde att avsluta karriären trots att det är OS år och en chans att ta den guldmedalj hon saknar men så var inte fallet, brist på motivation hette det!

Hanna har haft husrenovering i huvudet senaste tiden vilket säkert påverkat motivationen till att satsa på fotbollen till 110%. Trots att Hanna är på toppen av sin karriär, fick i höstas utmärkelsen "Årets back" väljer hon ändå att kliva av och ägna sig åt "Villa, Volvo och Vovve"....

Va händer med kvinnor i idrotten, går det inte att kombinera familjeliv med idrott? Hur kommer det säg att män klarar det huuuuur bra som helst. Att bakom varje framgångsrik idrottsman står en ännu mer framgångsrik kvinna som lyckas hålla ihop familj trots resor och boenden världen runt. Är det inte märkligt?
Köper argument att graviditet osv håller oss borta en stund men sen då?
Det här är absolut inte bara ett "Kajsa & Hanna" fenomen, titta på vilket Dam-lag eller individuell idrottstjej som helst inom någon form av sport och jämför ålder med herrarna. Kan nästan sätta pengar på att det skiljer ett par tre år minst....

Respekterar verkligen Kajsa & Hannas beslut, finns inte motivationen har man inget i världeliten att göra men det kommer bli ett stort hål efter de båda.....

image33  image34

Bye bye brudar, ni förtjänar en plats bland de STORA STJÄRNORNA på sporthimlen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0