Helvetes jävla skitdag!!!!

Dagen började tidigt med mys i mammas dubbelsäng med lillebror, kunde bli en riktigt bra dag. Tog sedan bilen till Vimmerby för att vara med farmor om vid hembesöket från Demenssköterskan.
Det var verkligen hur jobbigt som helst att sitta där o höra hur farmor inte kunde redogöra korrekt hur många barn hon har, vad alla barnbarn heter eller att senaste läkarbesöket var i början av december och inte för 2 år sedan..... Det skär i hjärtat att se hur farmor tynar bort och ersätts av någon som snart inte kommer känna igen sina nära o kära, förstår inte hur det här ska gå. Har alltid varit farmors tjej, hon har alltid funnits där och varit den personen som stått en närmast.
Demenssjukdomar kallas ofta "De anhörigas sjukdom", detta pga att den som drabbas av en demensdiagnos kommer tillslut till en gräns där glömskan inte längre påverkar dem själva. Personen blir helt enkelt för glömsk för att ens komma ihåg att man är "sjuk" eller vad man sa/gjorde för någon minut sedan. För anhöriga är detta väldigt påfrestande eftersom man kanske inte ens blir igenkänd och får hela tiden upprepa vad man precis sa eller vad som planerats för dagen.
Tårarna trillar för farmor som aldrig kommer vara farmor igen....

Städningen gick också åt skogen, hann inte alls så mycket som var planerat vilket betyder att det måste bli en resa "hem" igen för att städa o ev. vara med på besiktningen som säkert kommer bli pest eftersom hyresvärden inte är klok i huvudet!
Väl hemma igen efter snökaos på vägarna möts man av bittra miner för att bilen inte va hemma i tid, ursäkta att livet inte sattes som insats på isblanka vägar samt att farmor är på väg bort....

Kvällen hoppades spenderas framför tv med ett glas rött men systemet skulle man då ha gått till. Nu blir det istället att packa och kanske se en film om datorn skulle vilja vara så snäll och visa bild oxå och inte bara ljud.

Avresa från Vvik till Gbg imorgon kl. 12.00, ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen och försöka glömma det som finns här hemma, allt från lägenhet till farmor!
Om det inte lugnar ner sig lite snart kommer nog orken snart ta slut.....


Snörvel & Snyft


Kommentarer
Postat av: Ida

Älskade vännen! Min farmor är inte heller mycket att hänga i granen. Var och hälsade på henne på torsdagen och det var knappt att hon kände igen mig... Senare på kvällen runt 23-tiden hade hon traskat ut i bara nattlinné och tofflor i -3 grader, hade inte hemtjänsten sett henne hade hon troligtvis frusit ihjäl, mycket tragiskt. Tänker på dig vännen och delar din sorg i att inte längre ha en farmor.
Kramar Ida

2008-01-08 @ 01:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0